zomer

Een warme kop thee op armlengte afstand. Zowel 's morgens als 's avonds in het donker gokken op waar het sleutelgat van de voordeur zich bevindt ('geen buitenlamp hebben' speelt een minimale rol in dit verhaal). 
Ah, er is geen ontsnappen aan, het is bijna winter. Geen perfectere timing dan nu enkele belangrijke highlights van een seizoen eerder boven halen. Jawel, ZOMER!

nieuwe job, part II

Oke dus afgelopen zomer begon na een berg van nieuwe starten. Waar het enkele dagen voordien nog een aanbod betrof, begon ik de zomer - geheel onverwacht - met een vast contract. Sindsdien ben ik deeltijds (75%) aangesteld aan de KUL binnen een preventieproject voor (en door) studenten. Project job continues! 

Zoals mijn vorige jobs is het nog wat zoeken. Dat heeft met meer factoren dan alleen mezelf te maken, iets waar ik nog op wil terugkomen. Onthoud voor nu gerust: we blijven in beweging.

Oh en ik kreeg voor het eerst een proficiat met je nieuw werk - plant en dat was een beetje bibberen want oh ja, ik ben nog geen volleerde plantmom. Ik hou wel erg van het idee om nieuw werk te vieren. Ook voor jobhoppers! Het is vaak weer een stap in het onbekende en iets om je versbakken bureau mee op te fleuren verzacht dat allemaal een beetje. (En dat er iemand aan je denkt, helpt ook)

bloemen: markten en workshops

Bloemen - en planten, dat is altijd liefde, al bewijst het volgende kopje 'en ook, op vakantie' dat niet helemaal. Maar met zoveel aan mijn hoofd, was daar geen plek voor in de vorige woning, zowel letterlijk als figuurlijk. Na de breuk werd bloemen kopen één van mijn verwenpunten en ik ben dat gewoon blijven aanhouden.

Iedere vrijdag passeerde ik de markt in Leuven centrum en leerde onder andere dat de oranje bloemen van de foto hier bovenaan saffloer heten. Ik zocht me ook op allerhande plekken (ook bermbloemen) boeketten uit, kreeg bloemen,... 

En dat was nog niet alles... Ik volgde deze zomer twee workshops rond bloemen: Een plukboeket bij Groenatelier Pluk, daar schreef ik al eerder een blogpost over. Verder ook een workshop 'schik je eigen bloomon bos'. We aten een heerlijke muffin op het terras en keerden met een prachtig boeket huiswaarts, maar ik had verwacht méér bij te leren. 'Bloemstyliste bij Bloomon' voegde ik wel toe aan mijn lijstje van mogelijk interessante beroepen. 

en ook, op vakantie

Voor het eerst in lange tijd had ik zin om op vakantie te gaan. Dus trokken we voor vijf dagen naar de Loirestreek en zat de hele dag met mijn hoofd tussen de wolken. 

Ik was alleen mijn werkplanten vergeten water te geven. 

Er is gelukkig geen literatuuronderzoek dat aantoont dat verwaarlozing van planten iets (negatief) zegt over je persoonlijkheid. Oef.

Disclaimer: dit is niet mijn pannenkoekenplant of hoe ie er momenteel uitziet. I wish!

Reacties

Back To Top