lente


Weet je nog dat het in maart sneeuwde? Het was me alweer ontglipt. Het kleverige weer nu deed ons het voorjaar vergeten. Laat me dus opfrissen hoe het toen verging: voor een klimatologische samenvatting verwijs ik je graag door naar deze pagina. Voor een persoonlijke update: blijf nog even plakken!

een nieuw begin

Mijn leven had de afgelopen maanden veel overeenkomsten met het seizoen. Eerst een kwakkelend zoeken waarin niet heel veel verandert. De avonden zijn nog te kort, het stoort hoe vroeg vogels kunnen kwetteren. Oordoppen kopen staat op je winkellijst maar verliest het papier steeds. Pas na een tijd merk je dat er iets voor het grijpen valt. De dikke truien worden opgeborgen. Boshyacinten duiken op, het fluitekruid wiegt. Er hangt iets in de lucht.

Ineens, voor je het goed en wel beseft is alles plots anders, nieuw en toch vertrouwd. Eind mei - begin juni vond ik een tijdelijke job te Leuven, verbrak mijn relatie, verhuisde alles wat ik bezat (lees: alles in de wagen proppen maal x), ging opnieuw alleen wonen, enkele weken later bood een tweede nieuwe baan zich aan,... 


de getijden van het geluk

De opbrengst van afgelopen lente doet de radiostilte hier doorbreken. Er werd me zoveel helder. Het voelde onvermijdelijk, in de meest positieve zin! Het kon alleen maar zo. Het leek alsof het zo moest zijn. 

En dat is niet alles. Ik volg nu de getijden van het geluk.
Ik ben belachelijk goed (geworden) in gelukkig zijn. 

Reacties

Back To Top