selfcare: winter

winterboeket

Een troebele stolp lijkt om de aarde heen gesloten, iedereen wil maar wat graag de grijsheid van zich afschudden. Aangezien de winter me wat meer het bos door de bomen toonde, mag je me een halfbakken fan noemen! Ben jij te overtuigen voor hét seizoen bij uitstek voor warme choco's en afgestofte sleeën?

weekendwandelingen

De dagelijkse wandelingen (ook jullie favoriet in de herfst)* versus de wind die me in sneetjes leek te snijden bij het overschrijden van de huisdorpel bleken geen maat voor mijn wankelende wilskracht. Behalve tijdens het weekend, wanneer we op pad gingen in een natuurgebied buiten Brugge of net de ruimere omgeving in eigen dorp doorkruisten om zowel uit te waaien als zon op te vangen.

Wat is jouw favoriete in-de-watten-legger van de winter?

weekendwandeling

(n)ergens naartoe

Wanneer de sneeuw, koude en/of hagel je naar binnen dwingt, bestaan andere wegen om toch met regelmaat op pad te gaan. Voor mij was dat deze winter lezen. Vlak voor een nieuw jaar lonkte het nog met enig gepruttel. Ruim 100 pagina's vertoefde ik in de Portugese hoofdstad met Night train to Lisbon, maar verkoos andere oorden omdat het verhaal me te langdradig werd. De jaarwijziging nam een vliegende start en:
- ik belandde in het Frankrijk van de elfde eeuw dankzij de Bekeerlinge van Stefan Hertmans
- evenals in het hoofd van een slapeloze Japanse vrouw met  Haruki Murakami 
- ging op speurtocht na de moord op een hond, Mark Haddon
- ...


winterplant

ergens naartoe II: een doel

Is het toeval dat een schone lei zich aandient tijdens de koude wintermaanden? Iets om voor uit bed, de deur uit te komen en de koude te trotseren richting bestemming x. Doorgaans ben ik niet zo van de goede voornemens. Onbewust stelde ik er toch één door een cijfer te plakken (45) op de '2018 reading challenge' van het boekenplatform Goodreads. Eind februari dient het achtste boek zich aan: Jij zegt het van Connie Palmen.

Als het goed is, kan je vanaf nu ook een blik werpen op mijn goodreads' boekenplank (zie zijbalk)

niet langer ondersneeuwen

Buiten competitie ten opzichte van mezelf (hoe snel kan ik lezen?), schuilt er ook een verbindende intentie achter die doelstelling: met anderen praten over boeken en leestips uitwisselen. Het gaf me het laatste schopje om naar de leeskring te stappen. Plus iets oprakelen wat jarenlang zoveel plezier bracht, maar dan ondergesneeuwd werd door onder meer teveel werken, is van onschatbare waarde!

Reacties

  1. Oh leuk die boekenplank! Ik heb geen ervaring met het bespreken van boeken (omdat ik meestal niet lees wat anderen lezen, niet altijd doelbewust), maar ik vind het wel leuk om een 'bekende' bron van reviews te kunnen raadplegen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! En geen verplichting inderdaad, het snuisteren alleen kan voor voldoende eigen inspiratie zorgen ;)

      Verwijderen

Een reactie posten

je reactie wordt weldra verwerkt, gebruik 'naam/url' voor een link naar je blog/website. vink 'melding sturen' aan om een melding te krijgen bij vervolgreacties.

Back To Top