het einde van mijn contract


Vanaf 1 januari 2018 is er op mijn werk aan de KU Leuven minder ruimte. Er vallen geen nieuwe projecten te rapen, maar ook besparingen door samenwerking met een nieuwe partner spelen mee. Vlakbij de Erasmustuin werken nu nog twee sympathieke dames in totaal voor 150%. De ene heeft koffie als redmiddel in de ochtend en wil er graag blijven. De andere hoopt op elke dag tiramisu in de koelkast en durft nu eindelijk te vertrekken.

(g)een andere insteek

Dus sprak ik vorige week maandag met de directeur en werd mijn vertrek bezegeld. Het is niet erg lang meer. Een collega zei me dat, als ik mijn mentaliteit licht zou aanpassen, er wellicht een andere job binnen het centrum (of elders) voor me zou passen. En lieve lezers, wat heb ik dat de voorbije jaren enorm hard geprobeerd, ook dit jaar weer. Uitblinken in proberen en schone leien, schuldig. 

Alleen huilde ik de afgelopen maanden emmers vol en voel me nu nog heel verdrietig. Misschien omdat het nu definitief is en ik zonder back-up plan voor jullie sta. Omdat ik nog geen legale manier heb gevonden om in de toekomst geld te verdienen (ik ben te ethisch voor illegale handel, helaas). Omdat ontslag indienen naast opluchting ook afscheid nemen en in de vergetelheid belanden betekent. Omdat het lijkt alsof iedereen rondom me zichzelf meer en meer vindt en ik blijf verdwalen. Omdat heel wat gewone dingen me nog steeds niet lukken. Tekenen, gezond eten, bewegen, mezelf nieuwe dingen aanleren, iets doen met de twintig ideeƫn in mijn hoofd,...
Omdat ik niet ben waar, wie ik zou willen dat ik nu was.

Dus nu denk ik vooral minder mijn mentaliteit te wijzigen. Maar vandaag ga ik gewoon rusten. 
Op naar een volgende maandag.

Reacties

 1. Zo jammer, Liese. De besparingen worden niet altijd op de juiste plekken of de juiste mensen doorgevoerd. En wendbaar en aanpasbaar moeten we allemaal zijn, maar niet ten koste van je eigenheid en kwaliteit. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Voor mij gaven die besparingen wel een schop onder een kont, om nu wat anders te proberen. En dat is niet slecht :)

   Verwijderen
 2. Hoi Liese. Ik vind je leve maandag berichtje en je blog heel leuk. Creatief, vlot geschreven en mooi gebracht. Het is een frisse toets om de week te beginnen. Vind het jammer dat je het gevoel hebt nog steeds te verdwalen. En dat terwijl je zo mooi richting geeft aan een zoektocht en het kunt tonen en verwoorden...Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Bie, bedankt voor al die complimenten, het doet me deugd dat levemaandag helpt om maandagen te trotseren! En fijn om te lezen hoe mijn zoektocht door jou wordt ervaren, het doet me beseffen dat hoewel ik geen perfect parcours loop of topprestaties lever, ik wƩl op weg ben :) Merci!

   Verwijderen
 3. Hi Liese,
  It is a truth universally acknowledged that whenever a door closes, another one opens. Feel the fresh air!
  Best wishes,
  Madi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. <3
   een nieuwe frisse wind/blik, dat kan ik inderdaad alleen maar omarmen!

   Verwijderen
 4. Chapeau Liese! Dat je ons je maandagen brengt zoals ze zich aandienen. Zonder filter. Gewoon echt. Al verdwalend inspireer je ons er toch maar mooi mee. Wie weet ben jij in the end wel degene die nooit echt verdwaald was, maar net haar eigenste unieke pad liep. It's all about the perspective.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

je reactie wordt weldra verwerkt, gebruik 'naam/url' voor een link naar je blog/website. vink 'melding sturen' aan om een melding te krijgen bij vervolgreacties.

Back To Top