project job: welkom aan alle toeristen

De toeristische dienst van Grobbendonk breidde hun openingsuren uit en zou een try-out proberen op zaterdagvoormiddagen. Hier waren vrijwilligers voor nodig, mij leek het een leuke toevoeging voor project job en stelde me kandidaat. Vandaar bevond ik me enkele weken geleden plots tussen honderden brochures en wandelkaarten, om alle toeristen met open armen te ontvangen. Vlij je neer, ik ga je doorheen het verhaal gidsen...

toeristisch infopunt

Die zaterdag kwamen er drie mensen langs: één iemand wou de route voor de fotozoektocht kopen, twee West-Vlamingen zochten een wandelroute van ongeveer 11 kilometer (en twee bezoekers belandden verdwaald in het infopunt, in feite op zoek naar de bibliotheek. Die kunnen we helaas niet meetellen). Al hadden ze ook routes gevonden door online zoekopdrachten. Toerististische diensten hebben nog steeds charmes, maar moeten opboksen tegen de interwebs.

Uiteindelijk bleef het bij dat éénmalig helpen. De afstand onderschat, een ander idee van invulling van deze functie,... Maar! Ik leerde dat Grobbendonk archeologische rijkdom bevat (er werd gefluisterd dat de stad ouder is dan Tongeren) en dat het vroeger als 'Ouwen' werd benoemd, wellicht verwijzend naar 'een oude nederzetting aan een bos of woud'. Dat nemen ze me nooit af :)

Reacties

Back To Top