ohmmmm op een yogamatje


Het is hip en was voor mij het wondermiddel begin vorig jaar. Ik belandde bij een studio in de buurt dankzij een vriendin die gebeten was door de yoga-microbe. Ik kronkelde me in allerlei bochten en stelde mijn lenigheid op de proef...

De eerste sessie had ik mijn mat ondersteboven gelegd (en had dat pas na een uur door).

Verschillende bewegingen deden me aan ballet denken maar niemand had mij verteld dat ontspanning zoveel inspanning vergde: het is hard werken en sommige vormen van yoga zijn enorm actief. Hallo 15 keer zonnegroet na elkaar (conditie ontbrak volledig, dat kan ook hebben meegespeeld).

Na iedere sessie kon je slurpen van overheerlijke warme drankjes. Het deed me thee opnieuw naar waarde schatten. Maanden later ben ik ermee gestopt. Had mijn ongeduld de overhand genomen of stoorden de rare poses me te erg? Misschien was het gewoon tijd voor iets anders, misschien is het voor later. Iedere keer ik me een kopje troost inschenk nu, denk ik terug aan de warmte die er was. Dat is hartverwarmend.

Reacties

Back To Top