hallo, hier ben ik weer...


Wanhoop werd eind augustus 2016 stilaan mijn trouwe metgezel. Ik probeerde het van me af te schudden, maar wanhoop kleeft. Even stevig als de stickers waarmee ik als klein meisje ondoordacht ramen en boeken versierde en die niet-coöperatief bleken bij later berouw om eigen decoratieve ingrepen. Drie maanden al vulden mijn dagen met sollicitaties, maar zonder succes...

1. Ik ontving nooit een antwoord

2. helaas werd uw kandidatuur niet weerhouden. Wij wensen u nog veel succes voor de toekomst. Oftewel de e-mail die steeds opnieuw harten breekt en werkdromen aan diggelen slaat.

niet weerhouden wegens overkwalificatie door ervaring
niet weerhouden wegens gebrek aan ervaring (ook bij functies waarbij geen ervaring vereist is)
niet weerhouden wegens overkwalificatie door diploma
niet weerhouden wegens niet in het bezit van het gevraagde diploma


3. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en…
- het was twee maanden wachten op een respons, zie e-mail hierboven.
-na afloop hoorde ik dat er voor een andere kandidaat was gekozen.
- nadien mocht ik op assessment, maar bleek een té sociaal profiel te bezitten.

4. Ik mocht na een video-interview op vervolggesprek bij een start-up voor een halftijdse opdracht. Vele interesses hebben boezemt angst in, want mijn mailbox werd een andere soort e-mail rijker:
‘het belangrijkste detail was dat we vreesden dat uw aandacht wat te dun bezaaid zou zijn door de vele diverse dingen waar je mee bezig bent’

het verstand komt met de jaren:

- Ik kreeg het advies niet (té) eerlijk te zijn bij mijn sollicitaties. In geval van vacatures zonder 'persoonlijke inzet' kan dit prima advies zijn. Maar voor mij was een goede fit tussen mij en werk heel belangrijk. Bij mijn huidige job vertelde ik hetzelfde verhaal als bij de start-up en werd wél aangenomen.

- Wees dus vooral niet bang om jezelf te zijn. Een vriendin van me moest onlangs cv's screenen en botste op een motivatiebrief die begon met 'hallo, hier ben ik weer...' Heerlijk toch!

- Constant solliciteren is enorm vermoeiend (én frustrerend), stop er dus maar mee. Een lastige opdracht, want je 'zit thuis dus tijd moet nuttig ingevuld worden'.
- Heel het internet afschuimen viel voor me in diezelfde categorie. Het idee tijd te doden en de dag te kunnen versnellen. Helaas.
- Wat me wél enorm hielp: afstand nemen van dat blauwe scherm (durven buiten komen) en structuur inbouwen/de dag breken door een cursus te leren, te wandelen (ook alleen!), gaan fietsen of een andere sport uitproberen, lezen,...

Reacties

  1. Mooi Liese! Weer zo héérlijk éérlijk mooi geschreven! xLiesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel goed geschreven. Komt in ieder geval voor Michael heel bekend voor. Benieuwd naar meer! Groetjes Lieze Poesen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

je reactie wordt weldra verwerkt, gebruik 'naam/url' voor een link naar je blog/website. vink 'melding sturen' aan om een melding te krijgen bij vervolgreacties.

Back To Top