3.11.17

the secret of nightingale wood - lucy strange

Een collega en ik ontdekten enkele maanden geleden onze gezamenlijke liefde voor The Secret Garden. Ik beloofde haar een illustratieversie van het verhaal te lenen. In ruil gaf ze me een vertelling in bruikleen die gesmaakt zou worden door liefhebbers van het boek: The Secret of Nightingale Wood.

The Secret of Nightingale Wood

Het verhaal speelt zich af in 1919. We leren Henrietta kennen - we mogen haar ook gewoon Henry of Hen noemen. Samen met haar vader, moeder, nanny en jonger zusje Piglet is ze verhuisd van Londen naar Hope House. Henry is overmand door schuld en eenzaam. Ze vlucht in een (imaginaire) wereld van verhalen en avonturen, onder meer in het nabijgelegen bos Nightingale Wood.

psychologie in boek

Heel het gezin draagt een verlies met zich mee. Dat gemis en verdriet weet het verhaal ontroerend te portretteren. Verder schetst het vertelsel hoe (hard) in die tijd met een depressie werd omgegaan en raakt het de weerslag na Wereldoorlog I aan.

The Secret of Nightingale Wood

wat ik ervan vond

Henry komt me in het geschreven woord ouder over dan de 12-jarige leeftijd die haar wordt toebedeeld. Maar niets om zwaar over te struikelen. De opbouw bestaat uit een resem korte hoofdstukken, met verschillende kleine penschetsen ter illustratie. 
Meteen vanaf de tweede of derde pagina werd ik meegezogen in het mysterie. Vier uur later las ik de laatste woorden. Een verslindende page turner. Het boek is geschreven voor kinderen, maar voor volwassenen evenzeer een aanrader. Verrassend én hartverwarmend.

laat een reactie achter

  1. Leuk! Doet me een beetje denken aan 'Kom hier dat ik u kus' van Griet O. Ik vond dat ze dat schitterend deed om die gedachten en gevoelens met de leeftijd mee te laten evolueren. Ik zet deze op mijn to read lijstje.

    BeantwoordenVerwijderen

je reactie wordt weldra verwerkt, gebruik 'naam/url' voor een link naar je blog/website. vink 'melding sturen' aan om een melding te krijgen bij vervolgreacties.

LEVE MAANDAG!. * BLOG DESIGN BY Labinastudio.