27.11.17

freewheelen: de oplossing voor fossiele brandstoffen?

Freewheelen is één van mijn lievelingsbezigheden. Het betekent nadenken over dingen zonder enige begrenzing wat betreft nut, vorm, schoon- of maakbaarheid. Soms weet ik me de gekste dingen af te vragen, herken jij dat ook? Bij mij gaat het vaak gepaard met nachtelijk gedraai. En waarom die gedachten voor mezelf houden? Dus vind je vanaf nu hier bij gelegenheid (een nieuwe categorie) verzameld, getekend en/of geknutseld, live vanuit het Departement van ideeën uit hoofd en droom.

prangende vraag

's Avonds bij het slapen, straal ik enorm veel warmte uit. En dus ontstond de vraag: Ben ik de oplossing voor fossiele brandstoffen? Kan lichaamswarmte omgezet worden naar energie?

goeie vraag, hoe zit dat eigenlijk?

Laat het ons even toetsen met de werkelijkheid: Er is een pleister die lichaamswarmte omzet naar energie. Bovendien kan men warmte omzetten in een andere vorm van energie (mechanisch/elektrisch) bij temperatuursverschil . Maar helaas pindakaas, het rendement van lichaamswarmte zou erg laag zijn. 

conclusie

Het departement oordeelt dat deze gedachtekronkel enig potentieel heeft, maar niet iets waar onze regering al zijn hoop op moet vestigen. 

Geen opmerkingen

Een reactie posten

je reactie wordt weldra verwerkt, gebruik 'naam/url' voor een link naar je blog/website. vink 'melding sturen' aan om een melding te krijgen bij vervolgreacties.

LEVE MAANDAG!. * BLOG DESIGN BY Labinastudio.