batterijen opladen en katten tekenen

katten tekenen dag 1

Wel, zoals jullie allemaal gelezen hebben was het een klotezooi. Thuis, in mijn drie bladzijden, hier en bij Frouke luchtte ik mijn hart. Intussen gaat het gelukkig wat beter. Afgelopen week sliep ik 's avonds negen uur én op de trein en soms zelfs overdag - niet tijdens het werk, even voor de goede orde.

Wanneer ik niet sliep, was het (buiten rustig werken) pannenkoeken eten met mijn nichtje, veel wandelen en uitwaaien, op mini-avontuur naar Nederland gaan en thuis samen naar Gilmore Girls beginnen kijken. Verder leerde ik drie dingen bij uit deze baalperiode om vandaag met jullie te delen.

Plechtige belofte dat jullie er minimum van zullen glimlachen, hier schuilt geen triestigheid!

knopen doorhakken werkt verlossend

Zodra mijn beslissing was besproken met de directeur, moest er wel een last van mijn schouders vallen. Maar er viel me geen verschil op. Toen was ik nog bevroren door de adrenaline omdat ik eerst nog iedereen moest inlichten. Nu is er letterlijk ruimte vrij in mijn hoofd om op andere zaken te focussen. In mijn drie bladzijden leiden meer en meer ideeën stilaan een eigen leven!

Blijven twijfelen voorkomt dat je mogelijk zou kunnen falen, maar zo blijf je steeds maar malen, wat veel energie kost. Door deze keuze bovendien te bekijken als slechts één miniscuul deel van mijn leven, viel daarmee heel wat druk weg.

huiswerk kan helpen tegen uitstelgedrag

Ik kreeg huiswerk mee en weet niet hoe het jou vroeger verging, maar toen de jongere versie van mezelf 's morgens in de agora nog vlugvlug wiskunde-oefeningen op Sint-Dimpnapapier zat te kladden, was dat meestal uit vergetelheid, niet wegens walging.

Tenzij het onbegrijpelijk onnuttig was. Zoals Fysicatesten die bewaard moesten worden in een map van een bepaalde kleur en volgens een strikte wijze verbeterd als werkstuk. Anders leverde je dat enkel minpunten op.

Ik kan daar nog uuuuren over doorbomen, maar daarom zijn jullie niet hier. Wel: anti-uitstel. Het zijn namelijk concrete opdrachten, vermakelijk, ik leer bij, het werkt ergens naartoe. En niet onbelangrijk: er is iemand aan wie ik de vooruitgang kan tonen.

Het huiswerk: het boek 'How to be everything' uitlezen en elke dag katten tekenen. Dat eerste om mezelf meer te begrijpen en handvaten te vinden - corrigeer me als ik fout ben, Frouke! Dat tweede helaas niet voor de meisjesdroom van een kattenhotel op te richten. Maar wat dan wel?

delen is geven (om)

Onderzoek wijst uit dat schrijven therapeutisch kan werken en boy oh boy, wat merk ik dat met deze blog. Dat stelt me ook gerust aangezien ik nog geen vier maanden een smartphone heb en nog lang niet volleerd ben in prachtige selfies, compositiefoto's dan wel gerechten delen. We zullen ons tot die tijd moeten voeden met woorden, niet-perfecte beelden, rare kronkelingen, zelfreflectie en sarcasme. Een dieet waar de nieuwe voedingsdriehoek wellicht weinig om zal pruttelen.

BEDANKT voor jullie lieve reacties, mails en berichten. Bedankt voor de tips over hoe terug durven tekenen. Bedankt om te lezen en/of mijn berichten te delen. Bedankt om jullie verhalen te delen. Jullie maken mijn wereld allemaal een beetje mooier. Dat klinkt heel melig, maar het moet gezegd.

Als ik een speech zou geven, zou het ongeveer zo klinken (er moet nog wat aan worden gesleuteld):

disclaimer: mijn zus is de enige echte Friends fan in de familie.

Trouwens, Iedere keer als ik 'lezer'  typ, lijkt het een wekelijkse rubriek voor in een tijdschrift waar we elkaar met raad en daad bijstaan en waar gele briefkaarten een stempel drukken. Ik vind het prachtig! 

Ik neem je graag verder op pad. En ik teken, teken, teken intussen voort.

Reacties

 1. Ik corrigeer niets! Dat is hier allemaal perfect met woordenlunchkes, niet-perfecte beelden, rare kronkelingen, zelfreflectie en sarcasme ;)
  *high five!*

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Non-perfectie kan best perfect zijn, denk ik soms :-)

   Verwijderen
 2. Wat fijn om te horen dat je blog in deze lastige tijd een goede afleiding is en een manier is om je gedachten van je af te schrijven. En die kattentekeningetjes zijn zo leuk! Ik ga even teruglezen wat er precies is gebeurd, maar wil je in ieder geval veel sterkte wensen. Lastige beslissingen en doorgehakte knopen zijn nooit makkelijk, maar hopelijk levert het je op waar je naar zoekt. Wat er ook gebeurt, uiteindelijk kom je er wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je lieve reactie! Blijven zoeken is inderdaad de boodschap :-)

   Verwijderen

Een reactie posten

je reactie wordt weldra verwerkt, gebruik 'naam/url' voor een link naar je blog/website. vink 'melding sturen' aan om een melding te krijgen bij vervolgreacties.

Back To Top