22.9.17

before sunset

Films nemen me mee naar nieuwe werelden, doen me dagdromen, lachen, huilen,... Vandaag zoeken we met de rolprent Before sunset antwoord op de volgende vraag: wat gebeurt er negen jaar later?

before sunset

Het verhaal begint bij een signeersessie in een kleine boekenwinkel in Parijs. This time is geschreven door Jesse (Ethan Hawke) en gaat over een zekere nacht in Wenen. Het is zijn eerste roman en gebaseerd op de korte romance met française Céline (Julie Delphy) indertijd. Na een klein decennium pikken we de draad weer op en volgen we hen doorheen de stad.

before sunset

before sunset

psychologie in film 

Hoewel de twee personages gemiddeld gezien nog steeds meer leven vóór dan achter zich hebben, lijken tijdsdruk en spijt zich in hun conversaties te murwen. Ik vraag me af: doet het gevoel minder keuzes te hebben ons betere keuzes maken? 

Verder zie je in hun interacties duidelijke voorbeelden van emotionele kwetsbaarheid (en de vrees hiervoor). De film illustreert mooi hoe dapper emotionele openheid en authenticiteit is en hoe dit voor meer verbinding zorgt tussen Jesse en Céline.

wat ik ervan vond

Deze rolprent nestelde zich nog harder in me dan zijn voorganger Before sunrise! Ik houd van uuuuurenlang filosoferen over diverse thema's en nu droegen de personages een zekere ouderdom met zich mee, minder naïviteit. Hield je (niet) van deel 1, dan zal hetzelfde gelden voor deze tweede tussenstop.

Geen opmerkingen

Een reactie plaatsen

je reactie wordt weldra verwerkt, gebruik 'naam/url' voor een link naar je blog/website. vink 'melding sturen' aan om een melding te krijgen bij vervolgreacties.

LEVE MAANDAG!. * BLOG DESIGN BY Labinastudio.