28.8.17

focus en het volste vertrouwen

Mijn blogpost van vorige week was duidelijk niet enkel voor mezelf bedoeld, het schudde ook jullie wakker! Ex-collega's en vriendinnen mailden me, mensen spraken me aan als we elkaar toevallig zagen,... Vond ik heel fijn omdat het me een mini-beroemdheid doet voelen Ć©n ik een bontgenoot-uitsteller steeds weet te appreciĆ«ren. Allemaal gaven jullie aan je uitstelgedrag te doorbreken via concrete voornemens en wezenlijke acties. Super! 

De katalysator voor vandaag was een gesprek voor een mogelijk nieuw project job te Leuven.


had je tien miljoen, wat zou jij dan doen?
Hoewel project job me diverse, boeiende blikken achter de schermen bood en ik veel over mezelf had bijgeleerd, had meer dan een jaar uittesten me geen nieuwe carriĆØrepaden opgeleverd. Ik droeg zoveel ambitieuze plannen met me mee, maar wie kon er iets van merken? Want met miljoenen ideeĆ«n in het hoofd valt er steeds iets nieuw te ontdekken en ondernemen, zo was de gedachte. Alleen, wanneer de mogelijkheden legio zijn, verlamt een overvloed aan keuze me (en menig andere stervelingen, zo kan ik me voorstellen) om werkelijk knopen door te hakken. Zo gebeurde er weinig Ć©cht. De verschillende projecten jobs voelden eerder aan als back-up plannen (ik probeer nu iets tijdelijk maar bind me nergens aan vast) en wist ik na meer dan een jaar onvoldoende wat ik precies wou, en waarom. Maar het leven is te kort om te kniezen en dus zei ik afgelopen week vaarwel aan het ongeleid projectiel in mezelf!

focus

Ik begon alles te noteren wat me enthousiast maakt en waarom: dromen, ideeĆ«n en plannen dansten op papier. Bij het uittypen van dit stuk, ben ik al ruim 60 notities rijker. Voor (zelfverzonnen) beroepen bestaat een aparte categorie. Bedoeling is om uit die lijst overkoepelende doelen te halen, te koppelen aan mijn ana-liese en de grootste eruit te filteren. Wordt vervolgd. 

Het wordt/is een verademing voor mijn innerlijke rusteloosheid. Mensen die succesvol zijn in het nastreven van hun persoonlijke doelen, ervaren bovendien een groter gevoel van welzijn (Wiese, 2007). Dat kon je een decennium geleden ook al in mijn masterproef* lezen, besef ik plots. 

* Ik wou toen 'cola' bedanken voor de steun tijdens lange nachten en paniekerige dagen. Of dat op papier gezet werd? Mijn geheugen laat me in de steek. Ik noteer voor mezelf: dat titanenwerkje van onder het stof halen.

het volste vertrouwen

Naast nood aan focus begreep ik eindelijk dat ik mezelf meer naar waarde moe(s)t schatten. Project job is geen 'achterpoortje' meer, nu het serieuze werk. Dat houdt onder meer in niet langer de touwtjes in handen leggen bij andermans bedrijf of centrum,... en zelf mijn voorkeuren/tempo bepalen in het consulteren van literatuur, educatieve filmpjes, (hand)boeken, tips en alwetenden. De successen van het afgelopen jaar, waar ik het meeste plezier aan beleefde, waaronder boekenreview schrijven, mezelf HTML en CSS aanleren en deze blog uitwerken/onderhouden, bewijzen de magische formule. 

Ik zie me nog verbinden aan een 'bestaande' job, maar voor alles geldt, inclusief functies van eigen makelij:


En ik ga streng zijn: Alle vinkjes moeten worden aangeduid, alleen de invulling van 'verdienen' is nog vaag. Er is niets mis met gratis werken of vrijwilligerswerk (wat ik nog steeds doe!), maar deze vereiste helpt me om geen smoesjes te blijven verzinnen en echt iets op te bouwen. Daar hoort een inkomen ook bij. Daarenboven voorkomt het plan horror/wanhoop-jobs. Dat wil ik nooitnooit meer.

Ik ben er nu van overtuigd dat het zelfs allemaal goed met me komt wanneer alles in de soep draait. Maar geen paniek, ik heb er alle vertrouwen in dat het wĆ©l een succes wordt. Mails, berichten,... die ik van jullie ontvang, steeds vol geloof, versterken dat gevoel alleen maar. Bedankt voor het vertrouwen!

laat een reactie achter

 1. Prachtig! :)
  Reuzebenieuwd naar de concretisering van je unieke mix van ideeƫn en deze post doet me glimlachen en opgewekt verder werken aan de mijne.
  *high five*

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik ben ook benieuwd wat het resultaat wordt, zelfs ik weet het (nog) niet :) Succes en high five!

   Verwijderen

je reactie wordt weldra verwerkt, gebruik 'naam/url' voor een link naar je blog/website. vink 'melding sturen' aan om een melding te krijgen bij vervolgreacties.

LEVE MAANDAG!. * BLOG DESIGN BY Labinastudio.