27.6.17

project job: welkom aan alle toeristen

De toeristische dienst van Grobbendonk breidde hun openingsuren uit en zou een try-out proberen op zaterdagvoormiddagen. Hier waren vrijwilligers voor nodig, mij leek het een leuke toevoeging voor project job en stelde me kandidaat. Vandaar bevond ik me enkele weken geleden plots tussen honderden brochures en wandelkaarten, om alle toeristen met open armen te ontvangen. Vlij je neer, ik ga je doorheen het verhaal gidsen...

toeristische dienst

toeristisch infopunt

Die zaterdag kwamen er drie mensen langs: één iemand wou de route voor de fotozoektocht kopen, twee West-Vlamingen zochten een wandelroute van ongeveer 11 kilometer (en twee bezoekers belandden verdwaald in het infopunt, in feite op zoek naar de bibliotheek. Die kunnen we helaas niet meetellen). Al hadden ze ook routes gevonden door online zoekopdrachten. Toerististische diensten hebben nog steeds charmes, maar moeten opboksen tegen de interwebs.

Ik leerde dat Grobbendonk archeologische rijkdom bevat (er werd gefluisterd dat de stad ouder is dan Tongeren) en dat het vroeger als 'Ouwen' werd benoemd, wellicht verwijzend naar 'een oude nederzetting aan een bos of woud'.

missen is menselijk

Ondanks de geschiedkundige verrijking, miste er iets. Ik besprak het thuis, met Frouke en mezelf (een zeer betrouwbare bron). De conclusie was unaniem: het was niet het uitdagende plan dat ik in mijn hoofd had voor project job. Mijn eigen fout, want op voorhand was het vrijwilligerswerk aangekondigd als 'louter een onthaalfunctie'.

Versta me niet verkeerd: je kan iets voor je omgeving betekenen, met dit vrijwilligerswerk of iets helemaal anders. Het is mijn doel veel balletjes in de lucht te houden, alleen moet ik daar selectief in zijn (voldoen aan volgende voorwaarden: kwalitatief, uitdagend, de tijd voor nemen, zelf veel kunnen bijleren).

Dus mailde ik afgelopen zondag naar de verantwoordelijke van de Erfgoedcel Kempens Karakter: '...Ik wil gewoon open kaart spelen, voor mij werkt dit het best. Hopelijk kan je dit begrijpen'. Gisteren kreeg ik als antwoord 'Dag Liese, bedankt voor je openhartigheid! Dat is erg fijn. Ik zorg ervoor...'

Kiezen is verliezen, zoals het in de volksmond heet. Of winnen, als je maar respectvol en vanuit je eigen noden communiceert (hetgeen we werkelijk uit het oog verloren zijn).

Geen opmerkingen

Een reactie posten

je reactie wordt weldra verwerkt, gebruik 'naam/url' voor een link naar je blog/website. vink 'melding sturen' aan om een melding te krijgen bij vervolgreacties.

LEVE MAANDAG!. * BLOG DESIGN BY Labinastudio.