30.3.17

de basis voor een blog

Als studiebegeleider Industriële Ingenieurswetenschappen kwamen studenten die worstelden met 'Beginselen programmeren'. over de vloer. Een eerstejaars vertelde over Codecademy (en hoe hem dat had geholpen), een website waar je allerhande cursussen kan volgen en de basis van programmeertalen leert. Of zoals zij het zelf omschrijven 'For your next project or a new career, learn to code interactively, for free.'

Vele maanden later ging ik er zelf mee aan de slag, om een zekere blog te vormen...
korte samenvatting
Ik koos voor een blog via Blogger en een gratis template, de basis van de basis (HTML/CSS) zou hiervoor volstaan. Codacademy laat je de vrijheid om te bepalen wanneer, hoeveel je aan iets werkt en alles wordt tot in detail uitgelegd. Telkens wordt een luik theorie aangeboden (lees bijvoorbeeld  hierboven waarvoor HTML staat) samen met enkele oefeningen, waarbij het de bedoeling is allemaal gekke tekens en letters te gebruiken (= code). Na veel oefenen is een prachtblog het resultaat. 
Codecademy, een mooie vondst die ik nu graag met jullie deel!

niet aan proefstuk toe
In het eerste middelbaar ontstond mijn allereerste blog via Geocities. Hoewel ruim 8000 mensen (zie deze bron) het indertijd over NSYNC hadden, vormde het voor mij een persoonlijk dagboek. Het moet er ongeveer zo hebben uitgezien (bonuspunten voor de achtergrondmuziek). 


toekomstvisie
Intussen is de lay-out alweer veranderd, en de oorspronkelijke titels voor mijn blog (werktitel, wat werkt) haalden de eindstreep niet. Er is nog veel sleutelwerk voor de boeg, maar dat is voor later. Tot nader order, tracht ik mijn neuroticisme en wispelturigheid te onderdrukken.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

je reactie wordt weldra verwerkt, gebruik 'naam/url' voor een link naar je blog/website. vink 'melding sturen' aan om een melding te krijgen bij vervolgreacties.

LEVE MAANDAG!. * BLOG DESIGN BY Labinastudio.