23.3.17

atelier plezier: balance your mind (én mijn nummer 1 tip tegen stress)

Bij de yogastudio waar ik vorig jaar les volgde, boden ze vijf weken mindfulness aan: 'Balance your mind: een positieve ‘mind’ & optimistische gedachten zorgen voor een positief leven’, zo werd beloofd. Misschien toch eens proberen?

Eerder schreef ik met een collega een faalangstboekje uit voor studenten. Het luik 'mindfulness' liet ik wijselijk aan haar over en zo schreef ze opdrachten uit die mijn ongeduld zwaar testen én die me steeds een sufferd doen voelen ("mindful je tanden poetsen' is er zo eentje).

Ik zette mijn vooroordelen opzij, schreef me in én woonde iedere sessie bij. Wat volgde waren vijf zaterdagvoormiddagen die mijn prejudicie bevestigden. Opdrachten waren bijvoorbeeld mindful wandelen op een yogamat, steeds heen en terug, en luisteren naar (de textuur van) een druif. U leest het goed: luisteren.

We kunnen dit als karma bestempelen. Het doet me nu soms nog ongemakkelijk voelen.

Gelukkige zijn er simpele manieren die me helpen kalmeren, en dat is voldoende. Ik hoop vurig dat de wereld gezegend is met meerdere mensen die horendol worden van aandachttraining, voor hen een wondermiddel dat (normaal gezien) niet traumatiseert: kijken naar onderstaand plaatje.

Geen opmerkingen

Een reactie posten

je reactie wordt weldra verwerkt, gebruik 'naam/url' voor een link naar je blog/website. vink 'melding sturen' aan om een melding te krijgen bij vervolgreacties.

LEVE MAANDAG!. * BLOG DESIGN BY Labinastudio.